djur och naturfilmare

Kära venner,

ingenting lanserar ett budskap så upplevelsesrikt och emosionellt som en bra produserad film. Men det som är okomplicerade i arbete med människor, är inte så enkelt med vilda djur och natur.
För at kunna produsera en professionell film med ett naturtema, behövs en specialist. Det krävs kunskap och erfarenhet i möte med vilda djur, för att kunna icenesette en bra film.
För at jag har specialiserat mig på djur och naturfilmar, presenterar jag mig för er som uppdragsgivare. Bifogade dokument visar mine arbetssätt og succeer.
Skulle ni planera en film, kommer jag gärna med en offert.

Producenten
Djur och Naturfilmare, Jens klingebiel, har mångårig erfarenhet med alle slags naturdokumentationer, även innom naturskyddsprogram och TV produksioner.
Tierfilmer und Naturfilmer Jens Klingebiel

Jens Klingebiel föddes 1971. Reden som ung pojke gick han med enkelt tidligt på dagen ut i de kringliggande skoger. Kärleken til naturen fanns redan då. Under tiden blev Jens klingebiel känd över hela världen som Wildlife- och Naturfilmare. Hans foton och filmar används i reklam och naturfilmer.
Med sin film “ Europas wilder Norden “ blev Klingebiel en av pristagarna i den internationella naturfilmstävlingen “ Jagd och Natur “ 2014
Jag använder mig av framtidens och sändardugliga HD-formater, om så önskat även i 4K.
I min tekniska utrustning ingår olika filmkameror. Timelapskameror, drönare och fjärnstyrda kameror som kan styras upp til 300m.
Undervattenshus möjliggjör filming under vatten.

Jag jobbar med olika timelapstekniker ( även med rörliga kameror ) eller med årstidsmorphing. Då ser man förändringarna i ett landskap genom ¨årets lopp som i ett timelaps – en mycket intressant realfilmteknik. Det handlar inte om datainomation. Speciella tekniker gör långtidsinnspelning av växande frö, växande svampar, bristande knoppar och bladens utvecklande möjligt.
Horisontald glidande är möjligt med en kameravagn, speciella objektiv tjänar vidvinkel eller extrema macroinspelningar. Det finns möjligheter til extrem slowmotion ( upp til 250 bilder pr. sek. ) eller till intrycksfulla luftfilming.
Til utrustningen har en steadycam system som tillåter lång , mjuk, kamerafärd. För at kunna realisera speciella perspektiv, jobbas det ständigt fram nye möjlighetr att fäste kameror.
Forutan annat sätte man en kamera i ett tranägg. Inspelningerna kan beundras i filmen “ Upptäcktresan mellan Barthe und Recknitz – Nordvorpommersche skogslandskap. En alldeles ny teknik är den trådløse styrningen av speciella kamerasystem som ger møjlighet till en mycket nära men för djuren störningsfria iaktagelser från några centimeter avstånd.
Med den mest moderna drönaretekniker kan man göra intressante flyginspelningar i 4K.
Anmärkningar

Jag användar mig av enbart Gemafri musik. Uppdragsgivaren får en licens föreninskränkt användarerätt av filmen. Jag har en del profisionella berättare til förfogande.
För mig är natur- och djurskyddet det viktigaste. Jag avbrytar inspelningar när jag känner att jag stör.Pågrund av denna inställning väljer jag ofta speciell utrustning.
Jag behöver för utförandet av inspälningen en kontaktperson, som avstämmer kommentartextarna. Dess vidare behöver jag tillstånd för filmingen i skyddade områder och för at åka dit. Tilstånd för flygfilming och respektiva fäster av kameror.
Uppdragsgivaren står för eventuella kostnader i sådane sammenhang.
Jag kann ge respektiv stöd till uppdragsgivaren under arbete med det offentlige.